Ingyenes kiszállítás 18.000 Ft feletti megrendelés esetén

A SZÁRZELLER CSODÁS HATÁSAI

Pattanásos, ekcémás, pszoriázisos bőr, puffadás, székrekedés, hormonális gondok, migrén, állandó kimerültség – mind-mind olyan jelzései a szervezetnek, amik ellen a gyógyszerek pusztán „sebtapaszként” a tüneteket palástolják, ideig-óráig.

Van azonban egy fantasztikus növény, a szárzeller, ami reggel éhgyomorra frissen préselt juice-ként fogyasztva csodákra képes és amiről most Jaksa Petra, a Peonilla blog (https://www.instagram.com/peonilla/) szerzője mesél nektek. 

Én és a zeller nem voltunk mindig jóban. Mikor pár éve először nekiveselkedtem, hogy legurítsak egy kupica frissen préselt szárzeller levet, bizony csúnyán kudarcot vallottam. Ott, akkor végérvényesen kijelentettem, hogy köszönöm szépen, én ezt biztosan nem fogom kortyolgatni minden áldott reggel. Aztán eltelt egy kis idő, a bőröm ismét elég ramaty állapotba került – magyarán tele voltam pattanásokkal – és akkor megint szembejött az Instagramon a zellerlé. Méghozzá egy fantasztikus sikersztorin keresztül, amiben egy fiatal lány fotókon dokumentálta, hogy a bőre hogyan tisztult ki a kitartó zellerlé ivástól. Neki nem 1-2 pattanása volt, hanem nagyon súlyos aknéja. (Sajnos ezt a posztot már nem találom, de ez is egy hasonló eredmény https://www.instagram.com/p/CTXh11cpmbq/ ) Olyannyira lenyűgözött a története, hogy tovább kutattam és már másnap beszereztem a Csodatévő zeller című könyvet, 2 csomag szárzeller társaságában. Onnantól kezdve nem volt megállás, de nem azért, mert hirtelen megszerettem volna a zeller ízét. Továbbra sem imádtam, de annyira vágytam a tiszta, szép bőrre, hogy leerőltettem. 

A szárzeller mozgalom egyébként Medical Medium-tól, azaz Anthony William-től ered, és rengeteg embert, köztük hírességet gyógyított ki olyan betegségekből a pattanásokon túl, mint az ekcéma, a pszoriázis, a Lyme-kór vagy a lupusz.  

A SEMMIHEZ SEM FOGHATÓ CSODÁS HATÁSOK (a teljesség igénye nélkül)

És hogy pontosan mi az oka, hogy ennyire jótékony a szárzeller?

  • A-, C-, K- és B-vitaminokban és ásványi anyagokban (magnézium, kalcium, folsav, kálium stb.) is rendkívül gazdag 
  • a benne található nátrium klasztersóknak köszönhetően elpusztítja a (többek között) bőrbetegségeket (pl. akne, ekcéma, pikkelysömör, rosacea) okozó kórokozókat, nehézfémeket
  • csökkenti a gyulladásokat a szervezetben
  • gyógyítja az emésztéssel kapcsolatos panaszokat
  • csökkenti a puffadást, savas refluxot
  • elmulasztja a székrekedést
  • támogatja a mellékveséket kimerültség esetén
  • táplálja az endokrin rendszer belső elválasztású mirigyeit, így a hormonális problémákat is gyógyítja (pl. endometriózis, PCOS stb.)
  • erőteljesen tisztítja a májat
  • elősegíti az epetermelést és a méregtelenítő folyamatokat
  • javítja az energiaszintet
  • csökkenti a magas koleszterinszintet

Ha még többet olvasnál róla, szerezd be a Csodatévő zeller könyvet vagy nézelődj Anthony oldalán (https://www.medicalmedium.com/medical-medium-celery-juice-movement.htm). Én is írtam posztot róla, amit itt (https://www.instagram.com/p/CNHi4BYhxDW/) találsz. 

A  TRÜKK, HOGY FINOMABB LEGYEN A ZELLERLÉ

Időközben azért rájöttem, hogy többféle szárzeller van és némelyik édeskésebb, mint a többi. A kisebb méretűek általában finomabbak. Illetve azt is kitapasztaltam, hogy a kis levélkéket le kell szedni a centrifugába tétel előtt (a legkisebbeket is), ugyanis ezek tudják nagyon kesernyéssé tenni a belőle készült juice-t. Egyébként azóta, hogy kb. 2 éve elkezdtem napi szinten inni, kimondottan megszerettem az ízét. Úgyhogy nem érdemes egy korty után feladni! A „hivatalos”, igazán jótékony recept szerint nem ajánlott semmi mással keverni, de azt gondolom, hogy ha máshogy nem megy, akkor meg lehet próbálni például egy kis almát tenni hozzá. 

HOGYAN KÉSZÍTEM? 

Gyümölcscentrifugával. Elvileg mixerben is össze lehet turmixolni, de azt utána még le kell szűrni alaposan, így kicsit macerásabb. A centrifugázás sem épp a legkényelmesebb metódus, nekem se férne bele az időmbe minden reggel frissen préselni, ezért én hét elején szoktam elkészíteni egy nagyobb adagot, amihez 2 csomag zellert használok fel. Beteszem a hűtőbe, így kb. 4-5 napra megvan a reggeli adagom, ami nálam olyan 1 deci körüli mennyiség. Ennél előnyösebb lenne többet inni, Anthony ajánlása szerint kb. 4 decit, de nekem ennyi jön össze. A lényeg, hogy éhgyomorra kell felhajtani reggel, majd várni 15-30 percet mielőtt bármi más inna vagy enne az ember. 

LEHET FOLYAMATOSAN INNI VAGY KÚRÁT KELL TARTANI?

Folyamatosan is lehet, amíg a probléma fennáll (vagy tovább), de minimum 30 napig ajánlott.

MILYEN EREDMÉNYÉT LÁTOM?

Előfordult már, hogy néhány nap kimaradt és olyankor mindig látom az arcbőrömön a különbséget. Sokkal tisztább, ragyogóbb a bőröm, amikor minden reggel iszom. A pattanásaimat egyértelműen kordában tartja, mitesszereim egyáltalán nincsenek és az energiaszintemre, emésztésemre is érezhetően jó hatással van.

Már nem nagyon tudom, milyen volt a zellerlé előtti élet, de nem is szeretném egyhamar abbahagyni a fogyasztását. Tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy próbálja ki. 

MI VAN HA NINCS IDŐM PRÉSELGETNI? 

Ha vastag a pénztárcád, akkor lehet venni készen zellerlevet juice bárokban. A másik szuper opció pedig, hogy beszerzed a Gut Feeling (https://foodtherapymarket.hu/collections/superfoodok/products/gut-feeling) superfood keveréket.

Ennek az az előnye az időspórolás, eltarthatóság és utaztathatóság mellett, hogy a zeller mellett rostokban és inulinban gazdag csicsókát, nyugtató citromfüvet, emésztésserkentő citromot, vírusölő gyömbért és pektinekben bővelkedő almát is tartalmaz. Ez egy olyan prebiotikus hatásokkal is rendelkező keverék, ami támogatja az egészséges baktériumflóra fenntartását a belekben, ezáltal segíti az emésztést (csökkenti a puffadást) és az anyagcserét. Mindössze egy teáskanálnyit kell elkeverni egy pohárka langyos vízben, amit ugyanúgy éhgyomorra megiszol reggel. Az íze kevésbé intenzív, mint a friss zellerlé, de azért ki lehet érezni belőle. Természetesen smoothie-hoz is hozzáadható, ahogy a többi superfood por is, de így a reggeli hatás elmarad.    

A hitetlenkedőknek azt szoktam mondani, hogy nem kell ebben sem hinni, csak el kell kezdeni inni és megfigyelni, hogy mit tapasztalsz magadon. Veszítenivalód nincs, csak nyerhetsz vele!


Hozzászólás 0

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni