Ingyenes kiszállítás 18.000 Ft feletti megrendelés esetén

CSOKOLÁDÉ TELE ÉLETTEL ÉS SZERETETTEL

A The Raw Chocolate mesés édességei a legcsokisabb csokoládék a világon, legalább is azok szerint biztosan, akik már kóstolták. Pontosan ezt szerette volna Linus a csokoládék jedi-mestere a The Raw Chocolate Co alapítója elérni. Olyan csokoládéra vágyott, amitől azonnal mosolyogsz, amitől különlegesnek érzed magad kívül-belül és mindezt kompromisszumok nélkül. Rendkívül fontosnak tartják, hogy termékeikkel pozitív hatással legyenek a világra és mindazok életére, akik megtermelik azokat a csodás hozzávalókat, amelyeket használnak. Ezeket az alapelvekei szem előtt tartva láttak neki, hogy megalkossák a világ legfinomabb és legkülönlegesebb csokoládéit, amelyek VEGÁN, TEJ-, SZÓJA- ÉS GLUTÉNMENTES, ORGANIKUS és FAIR TRADE termékek.

MIÉRT KÜLÖNLEGES A RAW CHOCOLATE?

A „raw” azt jelenti, hogy a csokoládé nyers és az alapjául használt kakaó napon szárított és nem hőkezelt. Minimálisan feldolgozott, hogy a lehető legközelebb legyen a természetese állapotához, majdnem úgy ahogyan a fán lóg. Ez azt is jelenti, hogy minden termékük vegán és rendkívül tiszta. Kevés egyéb összetevőt tartalmaz, ezáltal a kakaó még jobban érvényesülhet, sőt az a néhány válogatott különleges további hozzávaló még fokozza az ízét.

Mindezek mellett gondosan ügyelnek arra is hogyan készítik elő az összetevőket. Először is a többi gyártóhoz képest legalább háromszor hosszabb ideig őrlik a hozzávalókat, hogy szuper selymes és kényeztető élményét nyújtsanak a szádban. Másodszor, úgy vélik nagyon fontos milyen hangulatban vannak, amikor elkészítik őket, ezért reggelente a Raw Chocolate csapata megosztja egymással a jó és rossz élményeit, ezáltal megszabadulnak a negatív energiáktól, így mosollyal az arcunkon és határtalan szenvedéllyel a szívükben készítik nektek a mámorító csokoládékat.

Az eredmény pedig? A nyers csokoládészeletek és a nyers csokoládé bogyók tiszták, finomak és mesés élvezetet nyújtanak. Szeretet és törődés lengi körül őket, amelyeket te is érzel majd, ha megkóstoltad és legközelebb már akkor mosolyogni fogsz, ha csak rájuk gondolsz. Hidd el nekem!

MI KERÜL A CSOKOLÁDÉDBA!

Kezdjük az elején. A csokoládét hagyományos módon készítik kakaóbabból és kakaóvajból, amihez valamilyen édesítőt, mint például kókuszvirág cukort vagy lukumát adnak. Majd ezeket a hozzávalókat nagyon-nagyon hosszú ideig őrlik, hogy rendkívül bársonyosak és intenzívek legyenek.


Minden csokoládé alapja az organikus nyers szárított, pörköletlen Criollo kakaóbab és az szintén organikus szűz hidegen sajtolt kakaóvaj, amelyeket egyenesen Peruból közvetlen a termelőktől szereznek be. A szintén organikus kókuszvirág cukrot fenntartható módon termelik ki a kókuszvirág nektárjából. Ez egy olyan hosszú láncú cukor, amelynek körülbelül a fele a glikémiás indexe nádcukoréhoz képest. A Vanoffe szeletek különleges édes, malátás és jellegzetes kekszes ízét a lucuma gyümölcspor és az organikus vanília adj.

A mentás és narancsos szeletekhez a finnországi nyírfákból kinyert xilitet használnak nádcukor helyett, mivel ennek glikémiás indexe tizeden a szabvány nádcukorénak. Mindezen válogatott hozzávalóknak és a temérdek szeretetnek köszönhetően érezheted a mámorító és tökéletes íz élményt.

A kakaóbabot és a kakaóvajat az is különlegesebbé teszi, azon túl, hogy organikusak, az is, hogy Fairtrade kereskedelemből származnak, ami azt jelenti, a kakaóbab termelők gazdák Peruban megkapják az őket megillető pénzt a terményükért és a Fairtrade alapítvány is azon dolgozik, hogy évről évre növelje a megélhetésüket. A legtöbb egyéb összetevő is ökológiai gazdaságból származik.

HOGYAN CSINÁLJÁK?

Elvek és meggyőződések irányítják a Raw Chocolate Company-t. Arról már meséltem, mennyire szeretik csokoládét, és nyilvánvalóan nagyrészt ezért jött létre a cég, de van még néhány más dolog, ami nagyon fontos a számukra. 

A bolygónk, ami nélkül semmi nem lenne lehetséges. Abszolút semmi, ezért a bolygónk jóléte sokat jelent nekik. Többek között ezért is származik minden kakaó és vanília fairtrade kereskedelemből és ezért bio minden általuk használt összetevő. Az az egy, ami nem bio az is csak azért mert egyelőre még nem elérhető ez a változata.

Az összetevők nyersek, vagy hidegen feldolgozottak (soha nem melegítik 42 °C fölé), előkészítésük során kevesebb energiát használnak, és hagyományos módszereket alkalmaznak, mint például a napon szárítás. A kakaóport és a vajat sem kezelik kémiailag.

Az alapanyagok minőségére is gondosan ügyelnek. Hihetetlennek hangzik, de például több mint öt éven át keresték a legmegfelelőbb a bio goji bogyót, amely zamatos, lédús és formás. Peru termelők speciális csoportjával dolgoznak, hogy a legcsodálatosabb ízű inca bogyókat szerezzék be, amelyek megfelelnek a magas követelményeiknek.

Minden nyomtatott anyaghoz, beleértve a csomagolóanyagokat környezetbarát nyomtatási folyamatot alkalmaznak és növényi alapú festékek használatnak, ezáltal is csökkenti a káros vegyi anyagok kibocsájtásét. Az általuk használt papír 100%-ban újrahasznosított vagy vegyesen újrahasznosított rostok és FSC (Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) által kezelt erdőkből származó cellulóz.

Üzemük a nap- és szélerőművekre épült. A csokoládé gyártás semmilyen szén-dioxid-kibocsátással nem jár, enyhíti a környezetre nehezedő nyomást. Hosszú távon zéró környezeti kibocsájtásra törekszenek mind az összetevők és a végtermékek gyártásakor.

A Raw Chocolate Company igyekszik biztosítani, hogy amit tesznek, pozitív hatással legyen a bolygónkra és az emberekre. Úgy gondolják, hogy ha mindet meggyőződésből hittel és jósággal teszel az életben, ha tudatosan állunk hozzá, akkor szeretet és az életet adhatunk és kapunk is. Mi a saját életünkkel ösztönözhetünk másokat is, hogy így tegyenek. Megpróbálják a tőlük tehető legtöbb törődéssel és szeretettel a legtökéletesebb csokoládé élményét nyújtani neked. Hiszik és remélik, hogy azáltal hogy a legjobbat kapod te is ki tudod hozni majd magadból a legjobbat. Nem kell mást tenned csak élvezned és átadnod magad a csokoládék nyújtotta varázslatnak!

Hozzászólás 0

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni