MIÉRT VÁLASZD A NYERS CSOKOLÁDÉKAT
Biztos vagyok benne, hogy a legtöbben szeretitek a csokoládét, de szeretném veletek megosztani, hogy mi a különbség az étcsokoládé és a nyers csokoládé között.
Az úgynevezett "egészséges élelmiszereket" általában gyakran éri az a kritika, hogy nem jó ízüek, hiányzik belőlük valami. A The Raw Chocolate Company nyers csokoládéiról ez nem mondható el, ha lehet ízük sokkal intenzívebb és frissebb, mint a hagyományos módon készült társaiké, ezáltal egy egészségesebb alternatívát kínálnak anélkül, hogy az ütős csokoládé ízt vagy az általa nyújtott jó érzést, öröm faktort hiányolnátok.
Tudtátok, hogy a kakaó is szuperélelmiszer és kimagaslóan magas a magnézium, króm, vas és cink tartalma? Hihetetlen!!
A magnézium segíti az izmok regenerálódását, küzd a stressz és a feszültség ellen, támogatja a nyugodt alvást.
A króm egy B-vitamin, amely harcol az édesség utáni vágyad ellen, növeli az anyagcserét, segít a fogyásban.
Ez az az étel, amelynek a világon a legmagasabb az antioxidáns tartalma. Hölgyeknek kifejezetten ajánlott öregedés ellen. :)
A kakaó kéntartalma is magas, amely egy szépítő ásvány és küzd a pattanások, az öregedés, a száraz bőr, a toxicitás és a ráncokat ellen. Segít a bőröd ragyogását (belülről kifelé).
Mindemelett minden nyers csokoládéban található összetevő természetes és a legtöbb fair trade termék is.
A legmagasabb minőségi kakaóbabből készülnek, amely a Criollo Arriba névre hallgat és a világ teljes kakaó termelésénk mindösszes 1%-a.
PRÉMIUM ÉTCSOKOLÁDÉ |
NYERS CSOKOLÁDÉ |
A kakaóbabot mesterségesen 120ᵒC és 160ᵒC között pörkölik. |
Kizárólag napon szárított kakaóbabot használnak és feldolgozás során a hőmérséklete nem megy 42ᵒC fölé. Teszik ezt azért, hogy a természetes összetevőkből, tápanyagokból és ízanyagból a lehető legtöbb megmaradjon a kész csokoládéban. |
Különböző fajtájú és minőségű kakaóbabból készülnek. |
Peruból származó Criollo kakaóbaból készülnek. |
A legtöbb finomított nádcukrot tartalmaz. |
A Raw Chocolate csokoládékban finomítatlan kókuszvirág cukor van, amelynek alacsonyabb a glikémiás indexe és a gazdagabb tápanyagokban, mint a nádcukor |
Lehetnek bennük adalékanyagok, ízfokozók, tartósítószer. |
Nem tartalmaznak adalékanyagokat, ízfokozókat, tartósítószert. |
Bár sok étcsokoládé nem tartalmaz hozzáadott tejet és tejtermékek, de azért található olyan is a piacon amilyben van. |
Előállításuk során nem használnak emulgeálószereket, glutént, laktózt, cukrot, szóját, állati eredetű összetevőket, így az allergiások és a vegán táplálkozást követők is bátran fogyaszthatják. |
A hőkezelt csokoládéban jóval kevesebb ásványi anyagok, mint pl. magnézium, vas található meg. |
Magasabb az ásványi anyag, vitamin tartalma. |
Szobahőmérsékleten olvadni kezd. |
A nyers csokoládé töréskor pattan, harapáskor roppan, nem olvad/lágyul meg szobahőmérsékleten. |
Mindenképp próbáld ki legalább egyszer a nyers csokoládékat. Nem bánod meg! Több fajta kiszerelésben, egyedi ízbekn rendelhetőek. Válogass kedvedre.