Ingyenes kiszállítás 18.000 Ft feletti megrendelés esetén

ÖT FUNKCIONÁLIS GOMBA, AMELY TÁMOGATJA AZ EGÉSZSÉGEDET?

Léteznek olyan gombák, amelyek stressz csökkentésétől az immunrendszer erősítéséig csodát tehetnek az egészségeddel. Íme 5 gombafajta, amelyeket érdemes megismerned!

A gombák nem kispályások!

Valószínűleg már láttál, hallottál, vagy akár ki is próbáltál funkcionális gombát tartalmazó terméket. 

Bár modern egészségügyi - és wellness trendnek tűnhetnek, történetük messzire nyúlik vissza.
A funkcionális gombákat több ezer éve használják, számos különböző okból. Ebben a cikkben összeszedtük nektek a legfontosabb tudnivalókat a világ leghatékonyabb gombáiról. A stressz csökkentésétől az immunrendszer erősítéséig – mindenre van egy gomba!

5 FUNKCIONÁLIS GOMBA, AMIT MINDENKÉPP KI KELL PRÓBÁLNOD

Tremella: A szépítő gomba

A Tremella fuciformis – másnéven ezüst rezgőgomba – régóta kedvelt szépítő, öregedésgátló gomba, Ázsiában a bőrápolás terén több ezer éve használják. Mi több, Yang Guifei történelmi személyről, aki szépségéről volt híres, úgy tartják, hogy ragyogó, fiatalos megjelenését a tremellának tulajdonította. Tényleg a tremellában rejlik a fiatalság titka? A tudomány válasza: igen!

Több kutatás kimutatta, hogy a tremella gyulladáscsökkentő, oxidációgátló és fáradtságcsökkentő hatással bír. Ami a bőrápolás elengedhetetlen eszközévé emeli: hathatós hidratáló ereje. A hialuron savhoz hasonlóan a tremella jótékonyan befolyásolja a bőr hidratáltságát. Továbbá, a tremella kisebb részecskéi miatt ötször annyi vizet tud raktározni, mint a hialuron sav. Hogyan befolyásol ez téged? Selymesebb, erősebb, és hidratáltabb bőröd lesz! Élvezd a tremella jótékony hatását Plant Collagén keverékünkkel.

Közönséges süngomba: Az agy gombája

A közönséges süngomba egy ehető gombaféle fehér, tüskeszerű fonalakkal (innen a ’sün’ elnevezés).
Mi teszi azt a funkcionális gombát fantasztikussá? Nootróp aktivitása – ez azt jelenti, hogy képes a központi idegrendszer aktivitásának fokozására.

Kutatás bizonyítja, hogy a süngomba javítja az egerek kognitív funkcióit, különösen a memóriát és a vizuális agnóziát. Ez azért van, mert növeli az idegsejtek növekedési faktorát, ami nagy hatással van az agy problémamentes működésére.

Nem csak egereknél válik be! Egy tanulmány során süngomba kivonatot adtak egy enyhén sérült kognitív képességű nőkből és férfiakból álló csoportnak. Négy hónap után azoknál, akiknek a kivonatot adták, fejlődés volt kimutatható a kognitív funkciók skáláján, a placebo csoporthoz viszonyítva.

Süngombát tartalmaz Chocolate Protein keverék – tiszta, növényi alapú keverék, amely támogatja az agy működését, gyulladáscsökkentő hatással bír, és erősíti az immunrendszert.

Cordyceps: Az energizáló gomba

Hagyományos gyógyítók és a tibeti orvostudomány évszázadok óta használja a cordyceps gombát számos kór kezelésére, az egyszerű megfázástól egészen a rákig. A cordyceps jótékony hatásainak első felfedezői helyi pásztorok voltak, akik észrevették, hogy nyájuk megerősödött a vadon élő gomba fogyasztásának következtében.

Széles körben ismert, hogy ez a gombafajta elősegíti fizikai teljesítmény növelését – ezért tartalmaz Chocolate Protein keveék cordycepset. Kutatások kimutatták, hogy ez a gombaféle növeli a Adenozin-trifoszfát (ATP) termelődését, ami a sejtek elsőszámú energiaforrása, különösen az izmoké. Több tanulmány alátámasztja, hogy mind atléták, mind más emberek esetében egyértelmű fejlődés mutatkozott állóképesség és fizikai teljesítmény terén cordyceps fogyasztása után. Ha ez még nem lenne elég – természetes gyulladáscsökkentő is, felveszi a harcot a sérülésekkel és fertőzésekkel.

Chaga: Az immunerősítő gomba

Bár a chaga gomba szénszínű külseje talán nem megnyerő, a csodát nem a külsőben, hanem a belsőben kell keresnünk. Az „International Journal of Biological Macromolecules” szerint egy chaga poliszacharid „erős antioxidáló hatással bír a szabad gyökökre”. Ezt azt jelenti, hogy a chaga felveszi a harcot a kártékony elemekkel, vegyületekkel és szennyezőanyagokkal.

Mivel a chaga gomba elősegíti a citokinek - az immunrendszer jelzőmolekuláinak – képződését, támogatja az immunrendszert is, megkönnyítve a fertőzések, baktériumok és vírusok elleni védekezést.

Magic Mushroom mix segítségével egyszerűen élvezheted a chaga jótékony hatásait. Az erős és egészséges immunrendszer kiépítése mellett a stresszkezelést is ennek a keveréknek a pozitív hatásaihoz sorolhatjuk.

Reishi: A stressz-csökkentő gomba

Sokat stresszelsz? A Reishi segíthet!

Akárcsak az ashwaganda (álombogyó), a reshi vagy pecsétviasz gomba is egy hathatós adaptogén. Ez azt jelenti, hogy ez a funkcionális gombaféle segíti a testedet a stressz kezelésében, legyen az érzelmi, fizikális vagy környezetből adódó. Emellett triterpéneket tartalmaz, amelyek a reishi kesernyés ízét adják.

A reishi emellett kimutatottan csökkenti a depresszió tüneteit. Egy tanulmány során mellrákból kigyógyult embereket vizsgáltak, akiknek 4 hétig reishi port adtak fogyasztásra. Amellett, hogy a tanulmány alanyainak csökkent a kimerültség és fáradtság érzete, szintén megfigyelték a szorongás és depresszió csökkenését, a jóllét erősödését.

Az organikus reishi egy a Magic Mushroom mix hat összetevője közül. A reishi immunerősítő és stresszoldó hatásának köszönhetően ez a keverék segít az erős immunrendszer kiépítésében és a stressz kezelésében.

Forrás: www.yoursuper.com

Hozzászólás 0

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni