Ingyenes kiszállítás 18.000 Ft feletti megrendelés esetén

KOLLAGÉN POR ÚTMUTATÓ: A BŐR DOPPINGJAI

Kollagénok segítségével szeretnél ragyogó, fiatalos bőrt? Hol is kezdjük? Tengeri kollagén, marhakollagén, növényi alapú kollagének – számos lehetőség közül választhatunk! Íme minden, amit tudnod érdemes, mielőtt bevásárolsz belőlük.

A kollagén az utóbbi években trend lett – nem is csoda, hiszen számos jótékony hatással bír. Sokkal több egy hangzatos kifejezésénél, a testünk fehérjéi közül ugyanis kollagénből van a legtöbb. Erőt és tartást ad bőrünknek, fiatalon tart.
A rossz hír, hogy a kollagén termelődése a húszas éveink derekán lelassul, ez pedig szarkalábakban, ráncokban és a bőr megereszkedésében mutatkozik meg.
Szerencsére kollagén-serkentő kiegészítők fogyasztásával visszafordíthatóak az öregedés egyes jelei, a bőrnek fiatalosabb megjelenés kölcsönözhető.
De mi a különbség a tengeri kollagén, a marhakollagén és a növényi alapú kollagén között?

A KOLLAGÉN FAJTÁI

Mielőtt rátérnénk a mesterséges kollagénokra, ejtsünk néhány szót a természetes, emberi test által termelt kollagénról. Legalább 16 ilyen kollagént ismerünk, mindegyik fontos szerepet tölt be testünkben, azonban ezek közül a 3 legfőbb: 

TÍPUS 1: A bőr, a haj és a körmök 90%-át teszi ki. Az egyes típusú kollagén a szépség fokozója.

TÍPUS 2: A csontok rugalmasságát biztosítja. Emellett a belek nagy részét is ez alkotja, segítve az emésztés zavartalan működését.

TÍPUS 3: A szív- és érrendszer támogatója. A hármas típusú kollagén megtalálható az izmokban, csontokban, és az ínben.

A TENGERI KOLLAGÉN ÉS A MARHAKOLLAGÉN

A TENGERI KOLLAGÉN

A tengeri kollagén a halak csontjaiból és bőréből nyert peptidből készül. Egyes típusú kollagénként tartjuk számon, ezért rendkívül népszerű szépségtanácsadók és a bőrápolás fanatikusainak körében, akik esküsznek a tengeri kollagén bőrdoppingoló hatására. 

A tengeri kollagén aminosavakra bomlik, majd felszívódik testünkben. Azonban nem minden kollagén ugyanolyan. A ’tengeri kollagén’ bármilyen tengeri eredetű kollagénra utalhat, ritkán tudható a konkrét halfajta, ahonnan a kollagén származik. Kutatások szerint kagylók és rákfélék, medúzák, és cápák felhasználásával készül a tengeri kollagén. A legnépszerűbb tengeri kollagén forrás a tenyésztett nílusi tilápia, azonban ez nem könnyen oldódik fel a testben.

Emellett néhány tanulmány szerint a tengeri kollagén erős utóízt, puffadást és emésztési problémákat eredményezhet.

MARHAKOLLAGÉN

A marhakollagén szarvasmarha szövetekből, csontokból, porcból és irhából készül. Mivel ebben az esetben egyes és hármas típusú kollagénról is beszélhetünk, a marhakollagén számos módon támogathatja az egészségedet, a bőr rugalmasságától az izomnövekedésig.

A marhakollagén azonban nem olyan könnyen emészthető, mint a tengeri kollagén. A szarvasmarhák sokkal nagyobb peptidekkel rendelkeznek, tehát a marhakollagén nehezebben is szívódik fel a testben – emellett émelygést, gyomorégést, székrekedést és emésztési zavart okozhat.

Nagyon fontos tisztában lennünk az étrendkiegészítő eredetével is. Mivel a marhakollagén szarvasmarháktól származik, fogyasztása nemcsak egészségtelen, de veszélyes is lehet. Az állatokat gyakran kezelik antibiotikummal, etetik GMO gabonával, vagy vannak kitéve veszélyes kóroknak. Tehát ha az egészséged támogatása céljából szeretnél kollagént fogyasztani, a marhakollagén többet árthat, mint használhat.


KOLLAGÉNSERKENTÉS SUPERFOOD-DAL

Mivel a kollagén emberi vagy állati kötőszövetekben mutatható ki, nincs „vegán kollagén”. Kutatások szerint azonban növényi alapú ételek is serkenthetik a kollagén termelődését az emberi szervezetben. Ezért alkották meg a Plant Collagen mixet

Ez a hathatós növényi-alapú keverék belülről támogatja bőröd egészségét. A bőr rugalmassá tételétől a hidratálásig számos okod van rá, hogy beépítsd a Plant Collagen-t a bőrápolási rutinodba. 

A Plant Collagen 6 organikus superfood-ot tartalmaz (többek között a tocost és a hathatós tremellát), amelyek serkentik a természetes kollagén termelődését, feltöltik a bőrt, javítják annak színét és textúráját.

Hogy mi a legjobb az egészben? Ezt a krémes, lágy vanília ízű keveréket smoothie-khoz, lattékhoz, még süteményekhez is hozzáadhatod. Adj egy teáskanálnyit az enni- vagy innivalódhoz az egészséges, ragyogó bőrért.

Készen állsz, hogy természetes úton tápláld a bőröd?

Forrás: www.yoursuperfoods.eu

Hozzászólás 0

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni