DRAGON BOWL/BUDDHA TÁL
Biztos te is találkoztál már a Buddha tál megnevezéssel, de mit is takar ez pontosan? Ezeket az ételeket mély, kerek tálakban szolgálják fel, a nevét azért Buddháról kapta, mert ezek a tálak is olyan egészségesek és kiengyensúlyozottak, mint Buddha, a tál kerek formája pedig Buddha kerek hasára emlékeztet.
A vegán étrendben ajánlott figyelni arra, hogy mindenféle tápanyagból rendszeresen és kellő mennyiség jusson a szervezetbe, hogy ne alakulhasanak ki hiánytünetek és hiánybetegségek. Fontosak a párosítások és a kellő fehérjepótlás, ezek a színes és nagyon mutatós tálak pedig kiemelten odafigyelnek erre. Vannak ugyanis alapszabályok: a Buddha-tálban mindig lennie kell valamilyen gabonafélének, fehérjében gazdag növényi összetevőnek, nyers salátafélének, nyers, főtt vagy sült zöldségnek, valamint növényi zsírban gazdag összetevőnek, így lesz kiegyensúlyozott az étel.
Íme az egyik kedvencem:
HOZZÁVALÓK:
Tálba:
- 1/2 tábla tofu
- 1 tk avokádó olaj
- 1 bögre barna rizs
- 1/2 bögre káposzta felszeletelve
- 1 nagy répa
- lucerna csíra (bármilyen csíra)
- 1 avokádó felszeletelve
Öntet:
- 1/4 bögre sörélesztő pehely
- 3 ek avokádó- vagy oliva olaj
- 1 ek kókusz szirup/méz
- 3 ek citromlé
- 2 ek tahini
- 3 ek víz
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
ELKÉSZÍTÉSE:
Melegíts fel egy serpenyőt olajjal, kockázd fel a tofut és közepes lángon kezdd el sütni. Minden oldalát 4-5 percig süsd, amíg aranybarna nem lesz.
Az öntethez keverd össze a hozzávalókat.
Először kanalazd a rizst a tál aljára, majd halmozd a tetejére külön-külön a zöldségeket és a tofut. Csorgasd rá a szószt, és már fogyaszthatod is!
Jó étvágyat!