MA 15% KEZDVEZMÉNYT ADUNK MINDEN TERMÉKÜNKRE! HAZSNÁLD A SUPERFRIDAY15 KUPONKÓDOT!

ÉDESKBURGONYÁS BROWNIE

A brownienak nem kell egyet jelentenie a bűnözéssel! Egyszerűen elkészíthetjük kedvenc édességünk mindenmentes verzióját. Ne ijedjetek meg attól, hogy az édesburgonya az egyik fő összetevője, mert az íze egyáltalán nem fog érződni a végeredményen, cserébe pedig egy igazán krémes állagot ad a süteménynek.

HOZZÁVALÓK:

   - 25 dkg édesburgonya
   - 5 dkg darált mandula
   - 5 dkg zabpehelyliszt
   - 6 medjool datolya
   - 3 ek kókuszolaj
   - 3 ek kakaópor
   - 4-5 ek agave szirup
   - 1 dl növényi tej
   - csipet só

ELKÉSZÍTÉSE:

Először magozd ki a datolyákat és áztasd be őket meleg vízben, majd vágd fel kisebb darabokra az édesburgonyát és tedd fel főni. Mind a kettőnek kb. 10 perc kell. Miután megpuhultak, tedd őket egy robotgépbe a folyékony kókuszoljjal és turmixold össze az egészet. Öntsd ki a masszát egy tálba, add hozzá az összes többi hozzávalót és keverd addig, amíg homogén nem lesz. A masszát öntsd egy kiolajozott formába és simítsd el egy spatula segítségével. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 35-40 percig, majd hagyd hülni 20 percig. A pihentetett tésztát borítsd ki a formából, fordítsd meg és szórd meg a tetejét kakaóporral. Végül szeleteld fel tetszőleges nagyságú szeletekre és már tálalhatod is.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp: a kakaópor helyett próbáld ki Chocolate Lover keverékkel is.

Hozzászólás 0

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni