INGYENES SZÁLLÍTÁS legalább 15.000 Ft értékű rendelés esetén

FINOM GLUTÉNMENTES KENYÉR OTTHON

Aki egyszer megtapasztalja a kenyérsütés örömét, az utána újra és újra szeretné elkészíteni magának. Most ehhez mutatunk nektek egy gyors receptet, amiben sem dagasztani, sem keleszteni nem szükséges, mégis isteni finom, adalékanyagoktól mentes, puha kenyér lesz a végeredmény!

HOZZÁVALÓK:
   - 250 ml langyos víz
   - egy csomag (7g) szárított élesztő
   - egy kiskanál kókuszvirág cukor
   - 100 g zabpehelyliszt
   - 150 g CM gluténmentes lisztkeverék
   - 4 ek. chia mag
   - 1,5 tk. só
   - 4 tojás (vagy ennek megfelelő vegán alternatíva)
   - 3 ek. olívaolaj
   - opcionálisan: tökmag, napraforgómag, kesudió,
     szárított zöldűszerek, aszalt paradicsom...

ELKÉSZÍTÉSE:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Langyos vízbe szórjuk az élesztőt és a cukrot, majd félretesszük.

Egy nagy tálba mérjük a száraz hozzávalókat: a kétféle lisztet, chia magot és a sót. A tojásokat összekeverjük és a lisztes keverékhez adjuk, ahogyan az olívaolajat és az időközben felfutott élesztős vizet is. Alaposan, csomómentesre összekeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt vekniformába öntjük a tésztát.

Az előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept: BBGabka

Hozzászólás 0

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni