INGYENES SZÁLLÍTÁS legalább 15.000 Ft értékű rendelés esetén

SZUPERFINOM BANÁNKENYÉR

Egyszerű és nagyszerű időtálló recept, amit bármikor elkészíthetsz és százféle módon variálhatsz. Tehetsz bele csokoládét, bármilyen magot (dió, mandula, mogyoró), aszalványt, kókuszt, mogyoróvajat és még ezer mást, ami csak eszedbe jut.  Mi szuper csokis öntettel turbóztuk fel. 

Banánkenyeret korábban akkor készítettem, amikor valahogy elbújt egy-két banán a konyhában és mire megtaláltam már megbarnult a héja és megpuhult a húsa. Ezentúl ez nem így lesz, mert a Szuperfoodok a mindennapokban - Karácsony desszertek workshopon Hámory Dorkától ellestem ennek az isteni banánkenyér receptnek az alapjait, amit kedvemre variálhatok. Természetes édesítője, a banán mellett lehet akár a datolya is, de nekem a kókuszvirág cukros változat is nagyon bejön. A hozzáfőzés nélkül készített szupercsokoládés öntet pedig olyan egyszerű és finom, hogy például palacsintához is isteni. Az ünnepi édességek között ez tutira ott lesz nálam.

HOZZÁVALÓK:

   - 3 darab banán
   - 2 bögre / 240g zabpehely 
   -  40g Muscle Power növényi fehérjepor / zabpehellyel is helyettesíthető
   - 2 evőkanál / 18g lenmag egész vagy darált
   - 6 evőkanál víz 
   - 80g mandula/mogyoró bármilyen mag aprítva vagy abból készült vaj
   - 50g kókuszvirág cukor /datolyapüré 
   - 1 teáskanál almaecet/citromlé
   - 1 teáskanál sütőpor
   - 1 teáskanál vanília aroma

 

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.

A lenmagot daráld meg, keverd el a 6 evőkanál vízzel és rakd fére 5-10 percre, hogy megszívja magát. Mivel sem tojást, sem gluténtartalmú gabonát nem használsz, ez fogja összetartani a „tésztát”.

Egy nagyobb edénybe mérd ki a száraz hozzávalókat. Ha száraz édesítőt, cukrot használsz, azt is ehhez add hozzá. 

Külön edényben elegyítsd vagy a legegyszerűbb, ha összeturmixolod a nedveseket, azaz a banánt, datolyapürét, vaníliát és az előre összedarált olajos magot / magvajat. Ha a lenmag már összekocsonyásodott, add a turmixhoz.

Keverd össze a nedves- és száraz összetevőket. Egy szilárdabb, nem igazán folyós masszát kell kapnod. Lapogasd el a kenyérsütő formában, díszítésnek vághatsz rá banánt, majd mehet a sütőbe légkeverésen 1 órára. Picit barnult, kopogós kérget fogsz kapni, belül viszont szaftos marad. Várd meg míg kihűl, így fog a legkevésbé morzsálódni, és szeletelni is szépen lehet majd.

Imádni fogod! 

Végül, de nem utolsó sorban, mivel a recept nagyon egyszerű, bevonhatod a készítésbe a gyerekeket is, a családi sütögetés szuper közös program!

    


Hozzászólás 0

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni