INGYENES SZÁLLÍTÁS legalább 15.000 Ft értékű rendelés esetén

HUMMUSZ VARIÁCIÓ - CÉKLÁS ÉS KURKUMÁS

A hummusz egy igazán könnyen, gyorsan elkészíthető jolly joker étel. Érdemes a spájzban tartani pár üveg/konzerv csicseriborsót, így ez a finom krém bármikor elkészíthető. Én szívesen használom szendvicskrémként, de szuper zöldségekhez mártogatósként, falafel vagy saláta mellé, de akár magában is. Rostdús, vitamindús, szuper tápláló, pár összetevős növényi étel!


HOZZÁVALÓK:
   - 1 üveg/konzerv csicseriborsó
   - 2-3 ek. olívaolaj
   - 1 gerezd fokhagyma
   - 2 ek. tahini (szezámmagkrém, elhagyható, ha épp nincs otthon)
   - ½ tk. őrölt rómaikömény vagy a kedvenc keleti fűszerkeveréked
   - ízlés szerint: só, citromlé
   - a megfelelő állag eléréséhez: pár evőkanál víz

ELKÉSZÍTÉSE:
A csicseriborsóról leöntjük a levét és lemossuk, majd egy késes aprítóba vagy turmixgépbe mérjük az összes hozzávalót. Krémesre pürésítjük, kóstolgatva beállítjuk az ízeket. A kívánt krémesség pluszban hozzáadott olívaolajjal és vízzel érhető el, az ízét pedig sóval, fűszerekkel és citromlével állíthatjuk be a saját ízlésünk szerint.

Céklás verzió:
Az alaprecept ugyanaz, de céklával turbózzuk, ami különleges ízt és gyönyörű színt ad neki.
Ehhez a sütőt előmelegítjük 190°C-ra. Egy közepes méretű céklát meghámozunk, kockákra vágjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk. Kevés olívaolajjal ’megmasszírozzuk’, ízlés szerint sózzuk. A sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, és a hummusz készítésekor az aprítóba dobjuk a többi hozzávalóval együtt.

Recept: @BBGabka

Hozzászólás 0

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni