MINDENMENTES - RÉPATORTA MUFFIN
A húsvétnak nem kell a bűnözések tárházát jelentenie! Ez a mindenmentes répatorta muffin biztosan versenybe fog kelni a hagyományos répatortákkal.
Elsőre soknak tűnhet a hozzávalók mennyisége, de szinte minden helyettesíthető kedved szerint és az elkészítése szuperegyszerű.
HOZZÁVALÓK (18 darabhoz):
Tészta:
- 80g zabliszt
- 70g mandulaliszt
- 50g barna rizsliszt
- 30g tápióka keményítő
- 50g kókuszvirág cukor
- 50g eritrit
- 2 tk fahéj
- 1/2 tk őrölt gyömbér
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 1 tk vanília aroma
- 30g kókuszolaj (olvasztva)
- 150ml növényi tej
- 100g almaszósz
- 100g reszelt répa
- 1 nagy marék dió durvára vágva
Krém:
- 150g vegán tejföl
- 1 ek citromlé
- 3 ek agave szirup
- (1-2 ek növényi tej, ha nem elég híg a tejföl)
ELKÉSZÍTÉSE:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Keverd össze az összes tészta hozzávalóját és öntsd a masszát egy kiolajozott muffin- vagy tortaformába. Ha muffinokat készítesz kb. 30 percig süsd őket, ha pedig tortát, akkor kb. 40 percig. Ha nagyon barnulni kezd a sütemény teteje, tegyél rá egy alufóliát. Amíg megsül a tészta, addig keverd össze a krém hozzávalóit is. Ha megsült a tészta, hagyd kihűlni, majd kend rá a krémet. A kész sütemény tetejét kedved szerint dítszítsd apróra darabolt magokkal.
Fogyasszátok egészséggel!