Ingyenes kiszállítás 18.000 Ft-os rendelés felett

MINDENMENTES - RÉPATORTA MUFFIN

A húsvétnak nem kell a bűnözések tárházát jelentenie! Ez a mindenmentes répatorta muffin biztosan versenybe fog kelni a hagyományos répatortákkal.

Elsőre soknak tűnhet a hozzávalók mennyisége, de szinte minden helyettesíthető kedved szerint és az elkészítése szuperegyszerű.

HOZZÁVALÓK (18 darabhoz):

Tészta:
   - 80g zabliszt
   - 70g mandulaliszt
   - 50g barna rizsliszt
   - 30g tápióka keményítő
   - 50g kókuszvirág cukor
   - 50g eritrit
   - 2 tk fahéj
   - 1/2 tk őrölt gyömbér
   - 2 tk sütőpor
   - csipet só
   - 1 tk vanília aroma
   - 30g kókuszolaj (olvasztva)
   - 150ml növényi tej
   - 100g almaszósz
   - 100g reszelt répa
   - 1 nagy marék dió durvára vágva

Krém:
   - 150g vegán tejföl
   - 1 ek citromlé
   - 3 ek agave szirup
   - (1-2 ek növényi tej, ha nem elég híg a tejföl)

ELKÉSZÍTÉSE:

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Keverd össze az összes tészta hozzávalóját és öntsd a masszát egy kiolajozott muffin- vagy tortaformába. Ha muffinokat készítesz kb. 30 percig süsd őket, ha pedig tortát, akkor kb. 40 percig. Ha nagyon barnulni kezd a sütemény teteje, tegyél rá egy alufóliát. Amíg megsül a tészta, addig keverd össze a krém hozzávalóit is. Ha megsült a tészta, hagyd kihűlni, majd kend rá a krémet. A kész sütemény tetejét kedved szerint dítszítsd apróra darabolt magokkal.

 Fogyasszátok egészséggel!

Hozzászólás 0

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni