Ingyenes kiszállítás 18.000 Ft feletti megrendelés esetén

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ NYERS CSOKOLÁDÉ

Szeretnél saját csokoládét készíteni? Nem is gondolnád milyen könnyű. Itt egy egyszerű recept, amely segítségével fantasztikus, édes és mennyei szeleteket, bonbonokat alkothatsz magad is mindössze négy hozzávalóból (kakaóvaj, kakaópor, lucumapor, kókuszvirág cukor).

A nyers csokoládé azért különleges, mert a kakaóbabot nem pörkölik, hanem napon szárítják, ezáltal sokkal kíméletesebb az alapanyag feldolgozása. Több íz és tápanyag marad benne, mint pl.: antioxidánsok, flavanolok (olyan vegyületek, amelyek jót tesznek a szívnek). A kakaóbab törethez, kakaóporhoz adott kókuszvirág cukor és természetesen édesítőként használt lucuma gyümölcspor is igen gazdag ásványi anyagokba. Az ezen alapanyagokból készült nyers csokoládék véleményem szerint mindenképpen egészségesebbek, mint a legtöbb bolti változat. Egy-két kocka minden nap ajánlott. :)

Készítsd el, kóstold meg és oszd meg barátaiddal is!

HOZZÁVALÓK:  
   - 90 g szűz kakaóvaj
   - 60 g nyers kakaópor 
   - 60 g kókuszvirág cukor
   - 10 g lukuma (el is hagyható)

ELKÉSZÍTSE:
Először is darabold fel a kakaóvajat, majd forró gőz fölött olvaszd meg. Add hozzá a kakaóport és a lucumaport, majd keverd addig, amíg szép egyelnetes nem lesz a masszád. Utoljára a kókuszvirág cukrot tedd hozzá és készen is vagy.

Az így elkészült csokoládémasszát kedved szerint alakíthatod. Töltheted szilikonos csokiformákba, vagy ha egy szeletet szeretnél sütőpapírral bélelt hosszabb pl.: kenyér formába, esetleg kisebb korongokat is kiönthetsz. Dísztésnek szinte bármit használhatsz, kísérletezz bátran pl: pisztácia, mandula, goji bogyó, szárított fehér eper, kandírozott gyümölcsök.

Nyers csokoládé készítő csomagunkat itt találod. 

Hozzászólás 0

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni