VÖRÖSBABOS-RÉPÁS ZÖLDSÉGFASÍR
A zöldségfasirt rendkívül sokoldalú: egy salátával akár önálló ebéd lehet, feltét főzelékhez, ha pedig kirándulni megyünk, beletesszük a szendvicsünkbe, de én az irodába is sokszor ezt viszek. A gyereknek szuper tízórai vagy uzsonna és hűtőben több napig is eltartható. Szezonálisan szinte bármiből elkészíthető, ebbe a változatba épp vörösbab került, de bátran variáld benne kedvedre a zöldégseket (cékla, répa, cukkini).
HOZZÁVALÓK (8-10 db fasírthoz):
- 1/2 konzerv vörösbabkonzerv (lemosva, lecsöpögtetve)
- 1/2 bögre zabpehely
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb tojás (vagy vegán helyettesítéshez lenmagtojás:
2-3 ek. őrölt lenmag kevés forró vízzel zselés állagúra keverve)
- só, bors, ízlés szerint fűszerek
ELKÉSZÍTÉSE:
A babot öblítsd le és csepegtesd le. Az összes többi hozzávalóval és fűszerrel együtt tedd egy késes aprítógépbe, és zúzd darabosra. Ha túl lágy lenne, keverhetsz még hozzá zabpelyhet.
Kézzel formázz a masszából fasírtokat, és kókuszolajjal vékonyan megkent serpenyőben mindkét oldalát süsd aranybarnára.
Recept: BBGabka